Sap Business One - "To ERP της SAP για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις"

5 σημαντικές ενδείξεις ότι η επιχείρησή σας χρειάζεται ERP

5 σημαντικές ενδείξεις ότι η επιχείρησή σας χρειάζεται ERP

Χρειάζεστε όλο και περισσότερο χρόνο να συμφωνήσετε τις οικονομικές σας καταστάσεις στο τέλος του μήνα; Οι προβλέψεις για τις πωλήσεις σας βασίζονται περισσότερο σε προσωπικές εικασίες παρά σε μετρήσιμα δεδομένα; Η επιχείρησή σας έχει πρόβλημα με την διαχείριση του όγκου παραγγελιών, με αποτέλεσμα η ευχαρίστηση των πελατών να παραπαίει; Έχετε πρόβλημα με την απογραφή σας στην αποθήκη και χρειάζεται πολύς χρόνος για να δείτε το απόθεμα σας; Αν αυτά ακούγονται γνώριμα προβλήματα τότε ήρθε η ώρα να σκεφτείτε ένα σύστημα ERP.

Επειδή κάθε επιχείρηση είναι μοναδική, δεν υπάρχει δείκτης που λέει, “Χρειάζεσαι  ERP τώρα!” . Ωστόσο, οι εταιρείες που ωφελούνται περισσότερο από ένα ERP συχνά αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και προκλήσεις.

Αντιμετωπίζει και η επιχείρησή σας παρόμοια θέματα; Συνεχίστε την ανάγνωση για να ανακαλύψετε του 5 πιο σημαντικούς λόγους που χρειάζεται η επιχείρησή σας ERP.

#1: Έχετε διαφορετικά λογισμικά για διαφορετικές διαδικασίες

Σκεφθείτε πώς οι εργαζόμενοί σας καταγράφουν, παρακολουθούν και επεξεργάζονται πληροφορίες οικονομικού. Χρησιμοποιεί το προσωπικό του λογιστηρίου ένα σύστημα για απαιτήσεις, υποχρεώσεις και πωλήσεις και ένα άλλο για την παραγγελιοληψία;  

Η διαδικασία παραγγελιοληψίας και λογιστικής απεικόνισης είναι χειροκίνητη και προβληματική σαν διαδικασία; Μήπως οι εργαζόμενοι στην αποθήκη σας χρησιμοποιούν μια εντελώς διαφορετική λύση για να παρακολουθούν την παράδοση και την παραλαβή;

Όταν διαφέρει το front και το back-end σε επιχειρησιακά συστήματα τα λάθη μπορεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Χωρίς ακριβή στοιχεία από τις πωλήσεις, η διαχείριση των αποθεμάτων είναι ανακριβής. Δεν υπάρχει πλήρως ενημερωμένη αποθήκη, δεν υπάρχει ενημερωμένος προϋπολογισμός, μάρκετινγκ αλλά πιθανότατα ούτε και μισθοδοσία.

Ένα ERP ενσωματώνει αυτά τα συστήματα, ώστε κάθε επιχειρηματική λειτουργία να βασίζεται σε μια ενιαία βάση δεδομένων. Μια πηγή πληροφοριών που περιέχει ακριβή δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, βοηθά το προσωπικό να λάβει καλύτερες αποφάσεις πιο γρήγορα απελευθερώνοντας τους χρόνο για να εργαστούν πιο πολύ σε εργασίες υψηλής αξίας και αποδοσης.

#2: Δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας

Αν κάποιος σας ρωτούσε ποιo είναι το μέσο περιθώριο κέρδους της επιχείρησής σας, πόσο χρόνο θα σας έπαιρνε να το βρείτε; Για άλλους δείκτες απόδοσης όπως παραγγελίες ανά ημέρα ή πωλήσεις μέχρι σήμερα; Για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν χωριστά συστήματα ή υπολογιστικά φύλλα που πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς  χειροκίνητα και να συμβαδίζουν, χρειάζεται μια μακρά διαδικασία. Οι ρυθμοί εργασίας σε μια σύγχρονη επιχείρηση όμως είναι πιο γρήγοροι από ποτέ,  πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι σε όλη την εταιρεία χρειάζονται άμεση πρόσβαση σε βασικά δεδομένα. Με ένα ERP, τα στελέχη μπορούν να πάρουν μια ολοκληρωμένη άποψη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ανά πάσα στιγμή, ενώ άλλα μέλη του προσωπικού μπορούν να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, οι εκπρόσωποι των πωλήσεων θα πρέπει να είναι σε θέση να δουν το πλήρες ιστορικό των συναλλαγών του πελάτη και προληπτικά να βελτιώσουν τα ποσοστά ανανέωσης αυξάνοντας παράλληλα το upsell και το cross-sell.

#3: Οι λογιστικές διαδικασίες παίρνουν περισσότερο χρόνο και είναι πιο δύσκολες

Συχνά, τα πρώτα εμφανή σημάδια ότι η επιχείρησή σας χρειάζεται λογισμικό ERP θα έρθουν από το λογιστήριο σας. Αν οι υπάλληλοί σας βασίζονται σε φυσικά τιμολόγια, πωλήσεις και παραγγελίες περνώντας ώρες κάθε βδομάδα εισάγοντας τα με το χέρι σε διαφορετικά λογιστικά συστήματα και συστήματα πωλήσεων, θα πρέπει να εξετάσετε πόσος χρόνος δαπανάται για εργασίες που το ERP χειρίζεται σε μια στιγμή.

Το ίδιο ισχύει και για την χρηματοοικονομική πληροφόρηση: αν χρειάζεται πολύς χρόνος να συμφωνήσουν οι οικονομικές πληροφορίες σε όλα τα συστήματα και μέσα από αμέτρητα υπολογιστικά φύλλα, τότε ένα ERP είναι αυτό που χρειάζεστε. Με όλα τα οικονομικά στοιχεία σε μια ενιαία βάση δεδομένων, το προσωπικό δεν θα χρειάζεται να περνάει ώρες περνώντας συνεχώς τις ίδιες πληροφορίες ή συνδυασμό στοιχείων με το χέρι. Το προσωπικό θα είναι πιο παραγωγικό και πιο απελευθερωμένο για να παραδώσει κρίσιμες εκθέσεις, χωρίς καθυστερήσεις.

#4 : Οι πωλήσεις και η ικανοποίηση πελατών εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα απόδοσης

Όσο οι επιχειρήσεις μεγαλώνουν μία απ’ τις μεγαλύτερες προκλήσεις τους είναι η διαχείριση των αποθεμάτων τους. Θέμα ζωτικής σημασίας των διαδικασιών της επιχείρησης είναι η επιβεβαίωση ότι η σωστή ποσότητα είναι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή.

Όταν οι πωλήσεις, τα αποθέματα και τα δεδομένα των πελατών είναι ασύνδετα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην επιχείρηση. Αν ένα προϊόν υψηλής ζήτησης εξαντληθεί, δεν θα πραγματοποιηθούν πωλήσεις μέχρι να φτάσει η επόμενη παραγγελία. Εν τω μεταξύ, μπορεί ένας πελάτης να καλέσει για να ενημερωθεί για μια παραγγελία και οι εργαζόμενοι να μην  είναι σε θέση να τον ενημερώσουν αν έχει αποσταλεί ή όχι. Στην περίπτωση  που η επιχείρηση σας είναι στο χρηματιστήριο θα αρχίσει να αναπτύσσει μια κακή φήμη για την αξιοπιστία και την εξυπηρέτησή της.  

Απ’ την άλλη με ένα ERP το προσωπικό σε κάθε τμήμα θα έχει πρόσβαση στις πληροφορίες άμεσα. Οι εκπρόσωποι των πελατών θα είναι σε θέση να απαντήσουν στις ερωτήσεις σχετικά για την κατάσταση της παραγγελίας, της πληρωμής καθώς και για διάφορες υπηρεσίες χωρίς να αναμένουν ώστε να συνεννοηθούν με κάποιο άλλο τμήμα. Ακόμη καλύτερα, οι πελάτες μπορούν οι ίδιοι να βρίσκουν online όλα τα παραπάνω. Εν τω μεταξύ, ο διαχειριστής της αποθήκης μπορεί να δει πόσο χαμηλό είναι το απόθεμα και να παραγγείλει έγκαιρα.

#5:  Το ΙΤ είναι πολύ χρονοβόρο και πολύπλοκο

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της ύπαρξης πολλαπλών συστημάτων στην επιχείρησή σας είναι ότι η διαχείριση μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Η προσαρμογή των συστημάτων αυτών, η ενσωμάτωσή και διατήρησή τους με patches και αναβαθμίσεις μπορεί να είναι πολύπλοκη, δαπανηρή τόσο σε πόρους και κόστος όσο και σε χρόνο.

Αν το σύνολο των συστημάτων περιλαμβάνει on-premise λογισμικό που είναι πολύ καιρό στην επιχείρηση οι αναβαθμίσεις των συστημάτων μπορεί να είναι περισσότερο μπελάς απ’ όσο αξίζουν. Δεν είναι μόνο αυτές οι ενημερώσεις δαπανηρές και χρονοβόρες, αλλά μπορούν επίσης να αναιρέσουν τις προσαρμογές που εφαρμόζονται από το προσωπικό του IT. Δεν είναι έκπληξη ότι τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους τρέχουν ξεπερασμένες εκδόσεις του επιχειρηματικού λογισμικού τους.

Αντί να προσθέσετε επιπλέον λογισμικό – και πολυπλοκότητα – σε ένα ήδη αναποτελεσματικό σύστημα, ένα ERP  μπορεί να σας δώσει την δυνατότητα να ανταποκρίνεστε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της επιχείρισης με ταχείς ρυθμούς.

Για να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις η καλύτερη λύση είναι το SAP Business One. Με δυνατότητα εγκατάστασης on-premise, private cloud ή πλήρες cloud, ενσωματωμένο και πλήρες CRM, διαχείριση αποθήκης, διαχείριση έργου, πλήρες λογιστήριο χωρίς ΚΑΝΕΝΑ extra module που να αυξάνει το κόστος μελλοντικά και την εμπειρία του μεγαλύτερου παρόχου ERP παγκόσμια, είναι η καλύτερη λύση για την μικρομεσαία επιχείρηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να γνωρίσετε από κοντά τις δυνατότητες του SAP Business One

Summary
5 σημαντικές ενδείξεις ότι η επιχείρησή σας χρειάζεται ERP
Article Name
5 σημαντικές ενδείξεις ότι η επιχείρησή σας χρειάζεται ERP
Description
Οι 5 πιο σημαντικές ενδείξεις οτι η επιχείρηση σας χρειάζεται Σύστημα ERP.
Author
Publisher Name
Niriis S.A.
Publisher Logo