Sap Business One - "To ERP της SAP για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις"

14 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε όταν επιλέγετε σύμβουλο ERP

14 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε όταν επιλέγετε σύμβουλο ERP

Περιεχόμενα

Όσο μεγαλώνει η επιχείρηση σας είναι βέβαιο οτι θα γίνει επιτακτική η ανάγκη καλύτερης διαχείρισης, με έλεγχο αποδόσεων και προβλέψεων οικονομικών και μη οικονομικών δεδομένων. Ο πιο διαδεδομένος και αποτελεσματικός τρόπος είναι με την εγακτάσταση ενός συστήματος ERP. Όμως, πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο σύμβουλο για να εφαρμόσετε σωστά το ERP που κάνει για εσάς; Για αρχή, απαντώντας στις 14 παρακάτω ερωτήσεις:

1.Πόσες επιτυχείς εγκαταστάσεις ERP έχετε πραγματοποιήσει;

Η εφαρμογή ενός ERP μπορεί να είναι πολύπλοκη και μερικές φορές απρόβλεπτη διαδικασία. Οποιοσδήποτε σύμβουλος που προσλαμβάνετε για το έργο θα πρέπει να είναι έμπειρος με χρόνια εξειδίκευση ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί σύνθετα έργα.

2. Ο σύμβουλος ταιριάζει με το προφίλ της εταιρείας σας;

Το ERP είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να διαχειριστείτε την επιχείρηση σας αλλά δεν θα ταιριάζουν όλες οι λύσεις για εσάς. Η εύρεση μια εταιρείας συμβούλων που ταιριάζει με το προφίλ της επιχείρησής σας, είναι σημαντικό βήμα. Θα πρέπει να γνωρίζει την επιχείρηση και να έχει εργαστεί σε εταιρείες παρόμοιες με τη δική σας. Έτσι θα είναι σε θέση να σας παρέχει αποτελεσματικές λύσεις αποκλειστικά για εσάς.

3. Περιγράψτε μας τις συμβουλευτικές σας πηγές. Πόσους συμβούλους πλήρης απασχόλησης απασχολείτε; Είναι πιστοποιημένοι;

Μια συμβουλευτική εταιρεία είναι τόσο καλή , όσο οι σύμβουλοί της. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για την πιστοποίηση των συμβούλων σας, και τα χρόνια εμπειρίας τους. Μερικές φορές μπορείτε να ζητήσετε ή νέο σύμβουλο είτε πιο έμπειρο. Η τιμή ίσως διαφέρει αν δίνεται αυτή η επιλογή. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία έχει επαρκές προσωπικό που επιτρέπει να αντιδρούν έγκαιρα στις ανάγκες σας.

4. Πώς θα γνωρίζω αν το λογισμικό θα συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της επιχείρησής μου;

Πρώτα απ’ όλα προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μια ανάλυση αναγκών. Πριν κοιτάξετε οποιοδήποτε λογισμικό  πρέπει πρώτα να καταλάβετε που υπάρχουν προβλήματα. Μερικές φορές ίσως να μην συνειδητοποιήσετε τομείς που θα μπορούσαν να γίνουν πιο αποδοτικοί. Για αυτή τη διαδικασία, επιτρέψτε σε έναν εξωτερικό σύμβουλο να πάρει μια μικρή συνέντευξη απ’ τους υπαλλήλους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πως να γλιτώσετε χρόνο και να κερδίσετε αποδοτικότητα.

5. Ποιες είναι οι εγγυήσεις σας;

Μια εγγύηση θα σας δείξει ότι οι σύμβουλοι είναι έμπιστοι στις προτάσεις τους και συνεπώς θα σας κάνουν να τους εμπιστευθείτε.

6. Τι είδους εκπαίδευση και υποστήριξη παρέχετε;

Η εγκατάσταση του λογισμικού είναι το πρώτο βήμα της διαδικασίας. Θα χρειαστείτε  πλήρη εκπαίδευση και υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια χρήσης του λογισμικού. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι σύμβουλοι που συνεργάζεστε θα σας παρέχουν πλήρη υποστήριξη για τους επόμενους τουλάχιστον τρεις μήνες. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε την επιλογή να έχετε πρόσβαση στην τεχνογνωσία και υποστήριξη των συμβούλων σε διαρκή βάση. Η πλήρης εκπαίδευση του τελικού χρήστη θα πρέπει να είναι διαθέσιμη απομακρυσμένα, στην ιστοσελίδα και σε μαθήματα ώστε οι υπάλληλοί σας είναι σίγουροι να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό αφού ολοκληρωθεί το πρότζεκτ.

7. Πώς είναι αδειοδοτημένο το λογισμικό;

Ρωτήστε αν το λογισμικό αδειοδοτείται για κάθε χρήστη, ονομαζόμενο χρήστη, με την ενότητα και αν ο τρόπος πληρωμής είναι μηνιαίος, ετήσιος ή τριμηνιαίος.

8. Πώς εξασφαλίζεται η ικανοποίηση πελατών;

H ικανοποίηση πελατών θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα  για οποιαδήποτε συμβουλευτική εταιρεία προσλάβετε. Θα πρέπει να υπάρχει διαρκής και ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ εσάς και των συμβούλων σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό σχεδιάστηκε στις δικές σας ανάγκες το πρότζεκτ είναι εντός χρόνου και εντός προϋπολογισμού. Η εταιρεία που διαλέγετε θα πρέπει να μετρά συχνά την ικανοποίηση πελατών.

9. Πώς ενεργείτε ώστε να βεβαιωθείτε ότι το πρότζεκτ είναι εντός χρόνου και προϋπολογισμού

Η εγκατάσταση ενός ERP δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον αρχικό προϋπολογισμό. Προτείνουμε να συνεργαστείτε με μια επιχείρηση που χρεώνει σταθερά. Θα γνωρίζετε την ακριβή τιμή του πρότζεκτ πριν καν αρχίσει, εγγυημένα. Αυτό θα μειώσει οποιοδήποτε αχρείαστο άγχος και θα μπορείτε να αφοσιωθείτε στο αν το λογισμικό καλύπτει τις απαιτήσεις σας. Ρωτήστε για τη διαδικασία υλοποίησης/ εγκατάστασης. Προσφέρουν project management;

10. Είναι το σύστημα παραμετροποιήσιμο και μπορεί να ενοποιηθεί με τα υπόλοιπα συστήματά μου;

Μια συμβουλευτική επιχείρηση μπορεί να προσφέρει εξαιρετικό και πλήρες επιχειρηματικό λογισμικό. Ωστόσο, πολλές φορές η λειτουργικότητα του λογισμικού παρέχει μόνο μέρος της λύσης. Συχνά μία ή δύο επιπλέον λειτουργίες ή μικροαλλαγές  στον τρόπο λειτουργίας του λογισμικού μπορεί να προσφέρουν επιπλέον αποτελεσματικότητα στους πελάτες και την επιχείρηση. Το καλύτερο σε ένα ERP είναι η ενοποιητική λειτουργικότητα μεταξύ άλλων προγραμμάτων. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τη δυνατότητα ενοποίησης.

11. Υπάρχουν συστάσεις;

Πάντα να ζητάτε συστάσεις. Μια επιχείρηση μπορέι να πει ότι είναι η καλύτερη επειδή    το πιστεύει η ίδια. Ο μόνος τρόπος να είστε σίγουροι είναι να ακούσετε τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων. Αν μια εταιρεία είναι σίγουρη για τις λύσεις και τις υπηρεσίες της δεν θα διστάσει να σας δώσει συστάσεις. Προτιμότερα αιτηθείτε σύσταση από επιχείρηση παρόμοια με τη δική σας.(μέγεθος, κλάδος , έσοδα, προσωπικό)

12. Είστε εσείς και το λογισμικό σας αναγνωρίσιμοι στην αγορά;

Κατέχουν βραβεία από συνεργάτες ή άλλα βραβεία ; Συνεργάζονται με κάποιον οργανισμό;

13. Πώς διαφοροποιείται η εταιρεία σας έναντι του ανταγωνισμού;

Προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές, καλύτερες εγγυήσεις, καλύτερο προσωπικό και υπηρεσία; Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και την επιχείρησή σας;

14. Πώς το λογισμικό υποστηρίζει το εγχείρημα αυτό;

Το λογισμικό που διαλέγετε δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται μόνο στη λογιστική. Μελλοντικά ίσως απαιτούνται περισσότερα όπως σύστημα διαχείρiσης πελατών (CRM)  ή ένα σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Το λογισμικό που επιλέγετε θα πρέπει να είναι ικανό να υποστηρίξει αυτά τα χαρακτηριστικά αν προστεθούν αργότερα.       

Η συνεργασία μας με τον SAP VAR μας στο πλαίσιο του SAP Business ONE καλύπτει πλήρως όλες τις παραπάνω ερωτήσεις.

Ρωτήστε μας πως μπορεί να σας βοηθήσει το SAP Business One στην καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της επιχείρησης σας.

Summary
14 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε όταν επιλέγετε σύμβουλο ERP
Article Name
14 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε όταν επιλέγετε σύμβουλο ERP
Description
Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο σύμβουλο για να εφαρμόσετε σωστά το ERP που κάνει για εσάς; Για αρχή, απαντώντας στις 14 παρακάτω ερωτήσεις
Author
Publisher Name
Niriis S.A.
Publisher Logo